Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ.........

Έτσι ξαφνικά........Έτσι ξαφνικά λοιπόν και λίγο πριν το κλείσιμο της Βουλής των Ελλήνων λόγω εκλογών και λόγω σκανδάλων, κι έτσι για να μη μα ςαφήσουν παραπονεμένους, μας πέταξαν κι ένα ωραίο μποναμά νάχουμε να τους θυμόμαστε, γιο όσο διάστημα θα λείψουν. Κατατέθηκε λοιπόν υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία: «Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που διαθέτουν άδεια από το Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, δεν χρειάζονται αλλαγή χρήσης για να αποκτήσουν άδεια νηπιαγωγείου».!!! Καλόοοοοο!!!!!!!! Και πρωτότυπο!!!!!!!Τι να πει ξανά κανείς?
Να μιλήσει για τις τόσες υποσχέσεις που δόθηκαν, ότι τάχα εκείνη η ρύθμιση που έδινε το δικαίωμα στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και στους δήμους να λειτουργούν τμήματα νηπιαγωγείου θα είχε ισχύ μόνο για ένα έτος???? Ο εμπαιγμός σε όλο το μεγαλείο του. Κερδήθηκε μετά από τόσα χρόνια ένα έτος υποχρεωτικής προσχολικής φοίτησης, αλλά δόθηκε έτσι αβίαστα το δικαίωμα υπαγωγής και λειτουργίας τμημάτων νηπίων στου παιδικουςαθμούς. Και ποιο το όφελος για την ελληνική κοινωνία, όταν μένουν χιλιάδες νήπια εκτός δημόσιου νηπιαγωγείου, όταν δεν ιδρύει νέα τμήματα νηπιαγωγείων , κι όταν δεν κάνει μαζικούς διορισμούς νηπιαγωγών?
΄Μέσα στα πλαίσια δράσης της ΔΟΕ για την ημέρα νηπιαγωγών το Σάββατο διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας για:
Α. Την υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημόσιας Παιδείας και την κατοχύρωση του ενιαίου 12χρονου σχολείου και της δίχρονης, δημόσιας δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.
//Β. Την κατοχύρωση της σταθερής εργασίας και την κατάργηση της ωρομισθίας, ενάντια στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την καταστρατήγηση του ωραρίου.
Γ. Για το χτύπημα της πολιτικής της λιτότητας και της κατάργησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενάντια στην καταλήστευση των Ταμείων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου