Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚ

ΨΗΦΙΣΜΑ
Σήμερα Τετάρτη 11/11/09 η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου εκπ/κών Α/θμιας εκπ/σης Κοζάνης καταδικάζει την ανάλγητη στάση της πολιτείας στην αναγκαιότητα στήριξης της παρεχόμενης Ειδικής Αγωγής, θέτοντας σε ομηρία συναδέλφους πτυχιούχους των Παιδαγωγικών Σχολών Ειδικής Αγωγής ( του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας), που στερούνται (από ίδρυσης των σχολών τους )επαγγελματικών δικαιωμάτων και δυνατότητας διορισμού τους στην Ειδικής εκπ/ση, μέσω ΑΣΕΠ. Η νομιμοποίηση της εμπορευματοποίησης των Πανεπιστημιακών Παιδαγωγικών Τμημάτων και άλλων Σχολών, που δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε σεμινάρια 400 ωρών πάσης φύσεως πτυχιούχων, προκειμένου να καταλαμβάνουν θέσεις απόσπασης ή και διορισμού σε Σ.Μ.Ε.Α. αποτελεί τροχοπέδη στην ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για επαγγελματική αποκατάσταση.
Απαιτούμε την κατάργηση των σεμιναρίων 400 ωρών , που αυτή τη στιγμή θεωρούνται κριτήριο στην κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής ΠΕ61 και ΠΕ71, όταν για τους κλάδους αυτούς, σύμφωνα με το άρθρο 20 του Ν3699/2008, δεν είναι τυπικό προσόν.
Απαιτούμε την αποφασιστική μέριμνα της πολιτείας, ώστε επιτέλους να σταματήσει η εκμετάλλευση αυτού του τόσο ευαίσθητου (εκπαιδευτικά και κοινωνικά ) τομέα της Ελληνικής Εκπαίδευσης.
Απαιτούμε άμεση αποκατάσταση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων , διορισμούς και στελέχωση των θέσεων Σ.Μ.Ε.Α. από πτυχιούχους του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής με κατεύθυνση στην εκπ/ση των ατόμων με ειδικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Συγχρόνως θέτουμε επιτακτικά την ανάγκη ιδρύσεως τμημάτων ένταξης σε όλα τα 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία της επικράτειας , προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα μαθησιακά προβλήματα των μαθητών , που προκύπτουν με όρους πρώϊμης παρέμβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου