Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Μιλάμε για Παιδεία- forum για την παιδεία 5/4/09

Την Κυριακή 5/4/09 στο ξενοδοχείο CARAVEL πραγματοποιήθηκε το forum για την παιδεία, στο οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου ανέπτυξε του στόχους για την παιδεία, οι οποίοι προήλθαν μετά από εμπεριστατωμένες συζητήσεις και καταθέσεις προτάσεων για μήνες ανά την Ελλάδα. Στο forum συμμετείχαν και ανέπτυξαν τις θέσεις και τις απόψεις τους για θέματα παιδείας οι πρόεδροι της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ-ΟΣΕΠ-ΤΕΙ-ΠΟΣΔΕΠ.
Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε θερμά για την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην παιδεία με άμεση αύξηση στη χρηματοδότηση της παιδείας από την πρώτη τετραετία, με στόχο να αυξηθούν οι δαπάνες στο 5% του ΑΕΠ ,καθώς επίσης και την χορήγηση επιπλέον ενός δις ευρώ από τον πρώτο κιόλας χρόνο. Επεσήμανε την ανάγκη για ένα σύστημα παιδείας που στόχο έχει τη μάθηση μέσα στο σχολείο, την απόκτηση δεξιοτήτων και την καλλιέργεια ταλέντων, που συνδέονται με την πράσινη ανάπτυξη της χώρας, αλλά και τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής. Το ολοήμερο γίνεται ο βασικός τύπος σχολείου, πράγμα για το οποίο η εκπαιδευτική κοινότητα διατηρεί κάποιες επιφυλάξεις, όσον αφορά την υποδομή, επάνδρωση και λειτουργία του. Η αξιολόγηση λειτουργεί όχι σαν μια διαδικασία ποινής, αλλά μόνο ως μέτρο αυτοκριτικής και πηγή ανατροφοδότησης των αρχικών στόχων της εκπ/σης. Νές τεχνολογίες προσιτές στους νέους με φθηνούς υπολογιστές των 70 ευρώ.Το Εθνικό Απολυτήριο γίνεται διαβατήριο για την τριτοβάθμια εκπ/ση.
Δημόσια δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους.
Εμείς ευχόμαστε πριν απ όλους να γίνουν επιτέλους τα οράματα για μια σωστή παιδεία πράξη για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.
Την παιδεία την ορίζουν τέσσερις άξονες-το παιδί, ο εκπαιδευτικός, το διδακτήριο, τα αναλυτικά προγράμματα-άξονες που προσδιορίζουν την ποιότητα της εκπ/σης. Δε μπορούμε να μιλάμε για αναβάθμιση της παιδείας αν δε λάβουμε υπ όψιν και τους τέσσερις......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου